blogi banneri aromatica

Aromatica ja korealainen luonnonmukaisuus

Luonnonkosmetiikkaa, luonnonmukaista kosmetiikkaa, vegaanista kosmetiikkaa, EWG?

.

Kaikki nämä liittyvät Aromaticaan, mutta myös moneen muuhun korealaiseen kosmetiikkabrändiin. Kosmetiikkateollisuus tuntuu olevan pullollaan erilaisia sertifikaatteja ja niiden takana olevia organisaatioita.

Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja myöntäviä järjestöjä on useilla eri mailla ja luonnonkosmetiikan kriteerit saattavat hivenen vaihdella eri tahosta riippuen. Meillä Suomessa toimii esimerkiksi järjestö nimeltä FI-NATURA.

.

“Luonnokosmetiikalla tarkoitetaan luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa. Siinä korostetaan tuotteen koko elinkaarta ja valmistusmenetelmiä sekä käytettyjä raaka-aineita ja niiden valmistusta. Koska luontoa ja siihen viittaavaa nimitystä käytetään paljon kosmetiikkatuotteiden nimissä ja markkinoinnissa, on kuluttaja helposti ymmällään siitä, mikä on luonnonkosmetiikkaa ja mikä ei.

FI-NATURA 2017

.

Rose Absolute First Serum -Aromatica

.

Luonnokosmetiikalla ei ole omaa määritelmää kosmetiikkalainsäädännössä. Sitä säädellään eri sertifiointijärjestöjen taholta. Yhteneväistä kaikissa määritelmissä on, että luonnokosmetiikan käsitetään olevan luonnolista alkuperää olevaa kosmetiikkaa. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja ekologisia ja tuotannossa otetaan huomioon ekologiset seikat. Kasviperäiset raaka-aineet ovat merkittävässä roolissa, samoin myös luomutuotanto. Raaka-aineita tulee käsitellä mahdollisimman vähän.”

FI-NATURA 2017

.

blogi banneri aromatica

Koska luonnonkosmetiikalla ei ole omaa määritelmää kosmetiikkalainsäädännössä, tuotemerkit voivat erilaisten riippumattomien sertifikaattien avulla todistaa tuotteidensa ja tuotantonsa luonnonmukaisuuden, vegaanisuuden, luomutuotannon jne.

.

Aromatica: ECOCERT, EWG ja Vegan

.

Aromatica on Koreassa luonnollisen ja turvallisen kosmetiikan valmistajien edelläkävijöistä. Brändin tuotteet ovat vegaanisia ja useimmilla niistä on EWG-sertifikaatti ja/tai luonnonkosmetiikan ECOCERT-sertifikaatti.

Aromatica perustettiin vuonna 2004 tavoitteena valmistaa erityisen turvallista kosmetiikkaa. Se aloitti ensimmäisenä korealaisena brändinä yhteistyön EWG-organisaation kanssa. Aromatica on valmistanut hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa sekä turvallista luonnonmukaista kosmetiikkaa siitä asti.

.

.

Aromatican tuotteet eivät sisällä lainkaan keinotekoisia hajusteita eikä niitä ole testattu eläimillä. Myöskään tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

ECOCERT -organisaatio on ehkä tunnetuin sertifikaattien myöntäjä ja se toimii maailmanlaajuisesti.

Aromatican tuotteista osalla on ECOCERT -luonnonkosmetiikan sertifikaatti ja lopuilla tuotteista mahdollisimman luonnonmukaisesta valmistustavasta kertova ECOCERT Natural Cosmetic -sertifikaatti.

Aromaticalla on myös EWG-sertifikaatti, joka puolestaan kertoo jokaisen yksittäisen ainesosan laajasta tutkimustyöstä ja turvallisuudesta.

Vegan-sertifikaatti takaa ettei tuotteiden valmistuksessa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

.

.

Rose Absolute Vital Fluid Aromatica

.

Luonnonmukaisuus

.

Korealaisessa kosmetiikassa käytetään niin runsaasti luonnosta saatavia ainesosia, että luonnonmukaisuus on mukana monen brändin ideologiassa, vaikkei tuotteen tavoitteena olisikaan yltää luonnonkosmetiikaksi.

Mahdollisimman luonnonmukaista kosmetiikkaa valmistaa esimerkiksi The Skin House, jonka valmistaja on tehnyt uraauurtavaa tutkimus- ja kehitystyötä mm. aloekasvien ja ihonhoidon saralla. 

Luonnonmukaisen kosmetiikan valmistuksessa on kiinnitetty huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään sekä siihen, miten tuotteiden elinkaari vaikuttaa ihmisiin ja ympäristöön. 

.

Luonnonkosmetiikka - luonnonmukaisuus

.

Kosmetiikkalainsäädännön näkökulmasta luonnosta saatavien sekä synteettisten raaka-aineiden tulee olla kuluttajille turvallisia ja täyttää tietyt ympäristövaatimukset.

Kaikkien kosmetiikkatuotteiden turvallisuus on varmistettava EU-lainsäädännön mukaan turvallisuusarvioinnilla. 

Käytetään sitten luonnosta peräisin olevia raaka-aineita tai synteettisesti valmistettuja ainesosia, kaikki tehokkuusväittämät pitää olla todistettavissa oikeiksi. Kemiallisesti ei ole merkitystä onko jokin aine synteettisesti valmistettu vai luonnosta eristetty. Jos molemmat ovat puhtaita aineita, kyseessä on täysin sama molekyyli. Molemmat voivat siis olla yhtä tehokkaita.

.

.

Tutustu Aromatican tuotteisiin:

.

Aromatica Rose Absolute First Serum

Aromatica Rose Absolute First Serum
Aromatica Rose Absolute Vital Fluid

Aromatica Rose Absolute Vital Fluid -voide

.

.

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *