Hellepäivien kauneusvinkit: Kuinka näyttää freesiltä kuumallakin säällä

Helteen keskellä tuntuu, että kasvot suorastaan sulavat päivän aikana, iho meinaa kukkia ja ihohuokoset laajentuvat entisestään. Alla muutama vinkki, joilla selviät helleaamuista, -päivistä ja illoista hieman freesimpänä!

 

 

 

Aamulla:

 

 

1. Simppeli rutiini

 

 

Kuumalla säällä ihosta haihtuu pois paljon kosteutta, joten kasvoja ei kannata puhdistaa liikaa. Myös hoitotuotteiden kerrostaminen voi tuntua iholle liian raskaalta, eivätkä ne meinaa imeytyä kunnolla. 

Nyt helteellä on hyvä kokeilla, mitä iho tykkää hellävaraisesta puhdistuksesta ja riittäisikö aamulla pelkkä vesipuhdistus tai misellivesi, jotta ihon omat öljyt kosteuttaisivat ja suojaisivat ihoa paremmin. 

Voit kokeilla yksinkertaistaa kosteutusrutiiniasi kuumimpina kesäkuukausina, jotta iho imisi itseensä kaikki hoitavat ainesosat, eivätkä tuotteet ylikuormittaisi ihoa.

 

 

2. Sopiva kosteutus

 

 

Kesällä ja helteellä on tärkeää muistaa kosteuttaa ihoa hyvin, jotta iho ei tuota pintakuivuuden takia normaalia enemmän talia. Hoitotuotteiksi on hyvä valita kevyitä, mutta tehokkaasti kosteuttavia tuotteita. Itse suosittelisin esimerkiksi Hyaluronic 100 seerumin ja Snail Recovery Gel Cream -geelivoiteen  yhdistelmää.

Jos sinulla on kuiva iho, voit valita hyaluronihapposeerumin kaveriksi Aloe Emulsionin tai Marine Active Creamin. Nämä kaikki imeytyvät iholle helposti ja antavat iholle sopivasti tehokosteutusta  jättämättä tahmaista ja epämiellyttävää tunnetta.

 

 

3. Aurinkosuoja

 

                

Pigmenttimuutosten syntymisen ehkäisyyn ja ihon suojaamiseen on aurinkovoide aivan must-have kesätuote. Valikoimastamme löydät kasvoille kehitettyjä aurinkovoiteita eri brändeiltä. Yksi uusi ihana lisäys Bearelin valikoimaan on Mizon UV Sun Protector Cream -aurinkovoide, joka on fyysinen aurinkosuoja. Se imeytyy hyvin ihoon jättämättä sille valkoista kalvoa.

Tämä aurinkovoide ei tahmaa.  Se ehkäisee ja samalla hoitaa ihon pigmenttimuutoksia. Pakkaus on ihanan kesäinen!

 

 

 

4. Minimaalinen meikki

 

                

Vaikka eteläkorealaiset meikit hoitavat ja antavat ihon hengittää, kannattaa helteellä pyrkiä pitämään meikki mahdollisimman kevyenä. Iho kiittää, kun kuumuudesta laajentuvat ihohuokoset eivät saa sisälleen hien ja meikin sekaisia epäpuhtauksia. 

Kesällä on välillä ihanaa näyttää edustavalta ja laittautuminen normaalinakin päivänä tekee mielen virkeäksi. Sopivia tuotteita kevyeen kesäpäivän meikkiin ovat esimerkiksi aurinkovoiteen päälle lisättävä Holika Holikan No Sebum -mineraalipuuteri, päivetystä korostava Holika Holikan Water Drop Tint Bomb -huulisävyte sekä katsetta kirkastava A’Pieun ruskea My Little Mascara -ripsiväri.

Freesi, ‘no makeup makeup’ näyttää hyvältä jokaisella ja sitä on helppo korjailla päivän mittaan.

 

Tässä vielä close-up A’Pieun My Little Mascara Choco Brown -ripsiväristä. Vasemmalla ripsiväriä, oikealla puolella puhtaat ripset. Ripsari antaa pituutta ja erottelee ripset, näyttäen tosi luonnolliselta! Kuvassa olen laittanut ripsiväriä 2-3 kerrosta, joten saat vieläkin luonnollisemman lookin levittämällä vain yhden kerroksen.

 

 

Päivällä:

 

1. Vettä, vettä, vettä!

 

Vaikka tämä on varmasti itsestäänselvyys, ei veden juomisen tärkeyttä voi painottaa liikaa. Kuumalla ilmalla iho haihduttaa nestettä kehosta huomaamatta ja varsinkin hikoillessa vettä tulisi juoda päivän aikana tarpeeksi. Päivittäinen vedensaantisuositus on normaalisti noin 1-1,5 litraa, mutta helteellä tulisi vettä juoda tätäkin enemmän. Paljon vettä sisältävien kasvisten ja hedelmien kuten kurkun ja melonien syöminen auttaa kehoa (ja ihoa!) saamaan tarpeeksi nestettä päivän aikana.

 

 

2. Kasvopaperi ja kasvosuihke

 

 

Kasvosuihke toimii niin toimistolla kuin rannallakin! Se auttaa ehkäisemään kuumuudesta johtuvaa bakteeritasapainon heikkenemistä, finnejä ja ihon liiallista rasvoittumista. Suihkauta kasvoille (myös meikin päälle) aina, kun haluat viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Pieniä helpotuksia, jotka saa hikisen ihon näyttämään hieman freesimmältä.

Kasvopaperi imee iholta ylimääräisen öljyisyyden jättäen ihon mattaiseksi. 

Kasvosuihkeista löytyy sekä ihohuokosia supistavia että ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia versioita.

 

 

3. Suojan ylläpitäminen

 

Vaikka aurinkovoidetta levittäisikin aamulla, on hyvä muistaa että aurinkosuojaa tulisi lisätä aina muutaman tunnin välein. Myös aina kun hikoilee tai käy uimassa, tulisi aurinkosuojaa lisätä iholle.

Näillä helteillä kun hikoilu on jatkuvaa, kannattaa suosiolla etsiä ulkoa säännöllisin väliajoin varjoa, jossa vilvotella, vaikka suihkutella kasvomistiä ja lisäillä aurinkovoidetta, jos tarpeen.

 

 

 

Illalla:

 

Simppeli rutiini jatkuu

Hellävarainen puhdistus + simppeli ja tehokas kosteutusrutiini = ihonhoito illalta on valmis!

Kuumana ja kosteana kesäiltana ei välttämättä tee mieli kerrostella montaa tuotetta. Muutama tehokas hoitotuote riittääkin erinomaisesti kosteuttamaan, rauhoittamaan ja tasapainottamaan kesäihoa yön aikana. 

 

Aloegeeli

 

                

 

Tämä kesän ihanuus on helpotus auringon kuivattamalle ja ärtyneelle iholle. Aloegeeli helpottaa palaneen, kutiavan ja punoittavan ihon oireita tehokkaasti. Matkakokoinen aloegeeli (55ml) kulkee helposti mukana laukussa ja isompi aloegeeli (250ml) on kiva pitää kotona tai hotellilla ja levittää päivittäin koko vartalolle.

Aloegeeliä voi käyttää myös rauhoittavana (yö)naamiona. Jos tuntuu että kosteusvoiteet tuntuvat liian paksuilta tai tukkivilta iholle, voit käytää aloegeeliä myös kosteusvoiteen sijasta.

 

Sheet mask jääkaappiin

 

Jos et tätä vielä ole tehnyt, niin suosittelen! On ihanaa tulla kuuman päivän jälkeen kotiin, ottaa jääkaapista viileä, rauhoittava sheet mask ja asettaa se väsyneille ja kuumottaville kasvoille. Talvisin sheet mask menee itsellä ennen käyttöä kylpyveteen lämpiämään, kesäisin jääkaappiin viilentymään. 🙂 

 

 

Mitä omia kikkoja tai ihonhoitovinkkejä sinulla on hellepäiville?

Kerro meille kommenteissa!

 

 

Aurinkoa,

-Sini/Bearel

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *