Ihon tehohoito kesän jälkeen

Kesän jälkeen iho voi tuntua kuivalta, ärtyneeltä tai muuten vain epätasapainoiselta. Niimpä kehitimme vinkit ja valitsimme tuotteita, joiden avulla saat kasvojen ja vartalon ihon takaisin eloon ja valmiiksi syksyyn.

 

 

Kasvojen kunnollinen kosteutus

 

Kesän jälkeen kasvot ovat olleet koetuksella kosteutuksen suhteen. Vaikka ilma on ollut kuuma ja tuntuu, että iho tarvitsee enemmän puhdistusta kuin kosteutusta, aiheuttavat aurinko ja kuuma sää ihon kuivumista syvemmistä kerroksista.

 

Jotta saat ihosi kosteustasapainon kuntoon, on hyvä ymmärtää miten ihoa kunnolla kosteutetaan. Ihon syvempien kerrosten kosteuttamisen lisäksi tulee pyrkiä estämään kosteuden haihtuminen iholta. Tätä kuvaavat englanniksi termit hydration ja moisturization eli kosteuden tuominen ihoon sekä kosteuden sitominen ihoon.

Tämä on myös syy, miksi pelkkä kosteusvoide tai pelkkä seerumi ei saa ihoa kunnolla kosteutetuksi. Esimerkiksi hyaluronihapposeerumi tuo kosteutta ihoon ja kosteuttaa ihoa syvältä, kun taas öljyjä ja/tai silikonia sisältävät kasvovoiteet sitovat kosteuden ihoon ja estävät kosteuden haihtumista iholta. 

 

 

Jotta ihon saa siis kunnolla kosteutettua kesän jäljiltä, voit sisällyttää ihonhoitorutiiniisi nämä vaiheet ja halutessasi myös tuotteet:

 

1. Hellävarainen kuorinta poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. Kuorinta auttaa seuraavia tuotteita ja niiden sisältämiä vaikuttavia aineita imeytymään ihoon paremmin. Hyviä vaihtoehtoja hellävaraiseen kuorintaan ovat esimerkiksi Mizonin Apple smoothie Peeling Gel tai Mizon Vita Lemon Peeling Gel, joka auttaa myös häivyttämään pigmenttimuutoksia, ja rusketusta iholta.

 

2. Kosteuttava kasvovesi palauttaa iholle sen luonnollisen pH-arvon ja on ensimmäinen vaihe joka kosteuttaa ihoa. Mizon Vita Lemon Sparkling Toner käy tähän vaiheeseen mainiosti, samalla kirkastaen kasvojen ihoa.

 

3. Kosteuttava seerumi, joka sisältää hyaluronihappoa, kollageenia, hunajaa tai aminohappoja. Nämä ainesosat kosteuttavat ihoa syvältä, ja auttavat palauttamaan iholle sen kosteustasapainon. Mizon Hyaluronic Acid 100, The Skin House Vital Bright Serum ja Mizon Collagen 100 –seerumit ovat hyviä vaihtoehtoja kosteuttaviksi seerumeiksi. 

 

4. Säännöllinen kasvonaamio (1-3 kertaa viikossa), joka vastaa ihosi tämän hetkisiin tarpeisiin. Esimerkiksi Neogen SUR.MEDIC Hydro Hyaluronic Acid tai Mizon Joyful Time Essence Aqua –kangasnaamiot sopivat hyvin tehokosteuttamaan ihoa.

 

5. Kosteuden ja vaikuttavien aineiden ihoon sitova kasvovoide, joka parantaa ihon omaa suojakerrosta ja estää näin kosteuden haihtumista iholta. Paksumpi voide on esimerkiksi Mizon Skin Barrier Cream. Hieman kevyempi vaihtoehto on The Skin Housen Marine Active Cream.

 

 

Vartalo

 

 

Syksyn lähestyessä ei saa myöskään unohtaa käsien, jalkojen ja muun vartalon kosteutusta. Jos kesän jäljiltä dekolteelle ja vartaloon on muodostunut epäpuhtauksia, voi Klairsin Honey & Choco Body Soap auttaa saamaan niitä kuriin! Vartalosaippua puhdistaa ja rauhoittaa tulehdusta, jättäen ihon kosteutetun tuntuiseksi.

Ilmojen viiletessä keho tarvitsee myös enemmän kosteutusta kuin kesällä. Tähän sopii täydellisesti Holika Holikan Avocado Body Lotion, joka jättää kuivankin ihon kosteutetuksi ja pehmeäksi.

Käsien kosteutukseen toimii melkeimpä voide kuin voide, kunhan vain muistat käyttää sitä! 🙂 Mizonin uutuuskäsivoiteissa on ihanat tuoksut, joista voit valita oman maun mukaisen.

Vaikka kesä alkaa jo olla ohi, ei jalkojakaan raaski unohtaa. Hemmottelua jaloille saat Holika Holikan peeling (kuorinta) ja moisture (hoito) –sukilla.

 

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

 

Jo useasti mainitsemani aloegeeli on täydellinen vartalon, mutta myös päänahan kosteuttaja. Aloegeeli rauhoittaa ja kosteuttaa kesän aikana auringosta kärsinyttä hiuspohjaa ja edistää hiusten tervettä kasvua. 

Hiusten pituuksille kosteutusta sen sijaan tuo esimerkiksi Holika Holikan Biotin-sarja. Latvojen viimeistely ja suojaus hoituu ihanan tuoksuisella ja silkkisen pehmeät hiukset tekevällä A’Pieun Acai -hiusöljyllä.

 

 

Millä tuotteilla varaudut itse syksyyn? Kerrothan omat vinkit alle kommenttiboksiin!

 

 

Syksyä odotellen ♥

– Sini/Bearel

 

 

 

 

COMMENTS (2)

  1. Minninii

    C-vitamiinijauhe, odottaa pimeitä päiviä. Sekoitan seerumiin tai essenseen. AHA-happokuorinnat astuvat kehiin myös, jonka jälkeen kangasnaamio. Kun iho on kunnolla kuorittu pääsevät naamion ihanat aineet vaikuttamaan oikein kunnolla. Naamion jätän vaikuttamaan vähintäänkin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen öljyä lukitsemaan kosteus ja yövoide.

    • Sini

      Hyviä vinkkejä! Syksyllä on kyllä hyvä sauma uudistaa ja kirkastaa ihoa, kun aurinko ei enää ole herkistämässä ihoa liikaa. Kangasnaamion vaikutusaikaa voi pidentää myös esimerkiksi silikonisella kiinnitysnaamiolla. Öljyt ovat myös oman ihon pelastus ilmojen viiletessä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *