Kasvojenhoito kiireessä tai matkalla

Ah, se oma ihonhoitorutiini. ♥  On niin palkitsevaa, kun näkee tuloksia kun jaksaa noudattaa omaa kasvojenhoitorutiinia. Mutta kun on kiire tai väsynyt, haluaa kasvojenhoitorutiinin olevan mahdollisimman helppo, eikä välttämättä ole aikaa 10:lle eri vaiheelle aamuin ja illoin. Puhumattakaan siitä, kun pitäisi lähteä matkalle tai yökylään, ja joutuisi kantaa koko pesuhuoneen sisällöt mukanaan… Kiireen tai laiskuuden iskiessä käännyn muutaman luottotuotteen puoleen, joista moni toimii myös niin sanottuina multitaskaajina, eli tuotteet toimivat enemmän kuin vain yhteen tarkoitukseen.

 

Puhdistus

Edellinen blogipostaukseni kaksoispuhdistuksesta korosti sitä, miten hyvä kasvot on pestä kahteen kertaan. Tuotteiden määrän minimoimiseksi jätän kuitenkin joskus kaksoispuhdistuksen pois, ja käytän sen sijaan tehokasta, mutta hellävaraista puhdistustuotetta kasvoille. Tähän tarkoitukseen valintani on Mizonin Acence Anti Blemish Foam Cleanser, joka on tehokas ja hyvin puhdistava, mutta hellävarainen puhdistustuote.

 

Tämä putsari vaahtoaa hyvin ja jättää ihon puhtaan tuntuiseksi kuivattamatta sitä.

 

Silmämeikin poistan kiireessä yleensä samalla putsarilla, tai jos on vedenkestävää meikkiä niin pieni määrä kookosöljyä toimii oikein hyvin silmämeikin poistoon ennen kasvojen pesua. Kookosöljyä pidän mukanani myös vartalonkosteuttajan toimesta, ja hiusten kuivat latvatkin tykkää tästä monikäyttöisestä öljystä paljon!

 

 

Kasvovesi

Jotta iholle palautuisi neutraalimpi ph-tasapaino, valmistan ihoni seuraaville tuotteille suihkutettavalla kasvovedellä. Tähän valitsen usein The Skin Housen ALOE Water Mistin, koska se on rauhoittava ja kosteuttava tuote, jossa on tasainen ja miellyttävä misti. ALOE water mist toimii täydellisesti myös meikin alla, ja suihkuttelen sitä kasvoilleni pitkin päivää kun tarvitsen pienen pick-me-upin työskentelyn tai matkustamisen lomassa.

 

ALOE Water Mist on monikäyttöinen tuote, joka rauhoittaa ja virkistää ihoa. Mistissä on miellyttävä ja mieto tuoksu.

 

 

Seerumi

Yleensä matkalla tai laiskoina päivinä en jaksa käyttää montaa kosteuttavaa ja hoitavaa tuotetta, eikä aina edes tee mieli levittää tuotteita käsillä. Tällöin pelastajana minulla toimii NEOGENin Serum Spray, joka on nimensä mukaan suihkutettava seerumi. Suihkutan kasvoille ohuen kerroksen seerumia ja ihon tehohoito on tehty. Super helppoa!

 

Spray seerumi on kiireiselle sopivassa suihkepullossa.

 

 

Kosteutus

Kosteusvoidetta ei valitettavasti ole suihkepullossa, mutta helppo-, ja monikäyttöisyyttä kosteusvoiteistakin onneksi löytyy. Kiireessä käytän mieluiten voidetta, joka on helpossa puristettavassa purkissa, ja jossa on jotain aktiiviainetta tai erityishoitavuutta mukana. Luottotuotteeni tähän tarkoitukseen on Mizonin Snail Recovery Gel Cream. Tämä tuote on ihana! Todella rauhoittava, riittoisa, mutta kevyt voide, joka auttaa itsellä melkeimpä kaikkeen: kuivaan ihoon, ärsytykseen, näppyhin. Tämä on myös niin sanottu multitaskaaja tuote, jota voi kasvojen lisäksi käyttää muuallekin kehoon ihoärsytyksen, ihottuman tai  vaikka kuivien kyynerpäiden hoitotuotteena.

 

Mizonin Snail Recovery Gel Cream sisältää etanauutetta, joka kosteuttaa, korjaa ja rauhoittaa ihoa.

 

 

Tässä koko rutiini. Näin helpollakin pääse ja iho silti varmasti kiittää.  Koko rutiiniin näillä konsteilla menee alle 5 minuuttia, mikä ei normaaliin verrattuna ole ainakaan itselleni aika eikä mikään.

 

 

*TIPS*

 

  • Jos haluat lisätä vielä yhden tosi tärkeän stepin, muista käyttää aamuisin aurinkovoidetta suojataksesi ihoasi!

  • Vaikka olisit kiireessä, muistathan antaa tuotteiden imeytyä vaiheiden välissä parhaan tuloksen saamiseksi. Kasvojen hellä taputtelu auttaa tuotteita imeytymään paremmin.

 

Aurinkosuojaksi nyt keväällä ja kesällä kannattaa valita tuote, jossa on korkea suojakerroin. Esimerkiksi Holika Holikan Mild Sun Block on miedon tuoksuinen, mukava koostumukseltaan ja siinä on suojakerroin SPF 45 luokituksella PA +++. 

 

Toivottavasti koit tämän postauksen hyödylliseksi! Mitkä on omat matkasuosikkisi? Olisi ihana kuulla ja ehkä kokeilla jotain uutta lisäystä omaan lazy day/ matkarutiiniin. 🙂

 

 

Aurinkoa,

-Sini / Bearel

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *