Kesäihon hoito

Kesällä iho tuntuu tarvitsevan vähemmän tuotteita kun talvella, eikä ihme; ilma on lämpimämpi ja kuivuuden sijasta monia vaivaavat rasvaisuus sekä epäpuhtaudet. Ilmojen viiletessä iho alkaa kuitenkin kuivua. Alla vinkit siitä, miten rakentaa kesäihon eri ihotyypeille hoitorutiini, jota on helppo muokata syksyä kohden.

 

Pääperiaatteet kesäihon hoitoon:

  • kunnollinen, mutta hellävarainen puhdistus

  • kevyet, mutta tehokkaat tuotteet

  • sopiva kosteutus

 

Kesällä ihonhoito kulminoituu kevyihin, mutta tehokkaisiin tuotteisiin.

 

Ihonhoitorutiineissa on eroja ihotyyppien välillä ja onkin hyvä kuunnella kausittain oman ihonsa tarpeita. Alla esimerkkejä rasvoittuvalle, seka-, normaalille, sekä kuivalle iholle. Rutiinit ovat suuntaa antavia, mutta niitä seuraamalla saa hyvän käsityksen siitä, mikä yleisesti sopii millekin ihotyypille, ja kuinka paljon lisäkosteutusta kukin ihotyyppi tarvitsee ilmojen pikkuhiljaa viiletessä.

 

 

Rasvoittuvan ihon esimerkkirutiini

 

aamulla:

illalla:

 

Lisäykset syksyllä: lisää ennen emulsiovoidetta ja naamiota rutiiniin seerumi, ja muutaman kerran viikossa iltaisin yönaamio.

 

Rasvoituuvan ihon hoidossa on tärkeä valita tuotteet, jotka ovat kevyitä ja imeytyvät hyvin ihoon. Tuotteet jotka sisältävät aloe veraa kosteuttavat, rauhoittavat sekä pehmittävät ihoa, ja sopivat niin rasvoittuvalle, kuin muillekin ihotyypeille.

 

 

Sekaiho

 

aamulla:

illalla:

 

Lisäykset syksyllä: Lisää aamurutiiniin seerumi ja iltarutiiniin emulsiovoiteen lisäksi paksumpi voide. Ala myös käyttämään yönaamiota muutaman kerran viikossa.

 

Syksyn tullen sekaiho tarvitsee enemmän huolenpitoa ja kosteutusta. Seerumien ja yönaamion lisääminen ihonhoitorutiiniin auttaa ihoa sopeutumaan kylmempään ja kuivempaan ilmaan.

 

 

Normaali iho

 

aamulla:

illalla:

Lisäykset syksyllä: aamurutiiniin seerumi, iltarutiiniin paksumpi voide emulsiovoiteen jälkeen. Yönaamio myös muutaman kerran viikossa.

 

 

Kuiva iho

 

aamulla:

illalla:

Lisäykset syksyllä: lisää paksumpi voide myös aamurutiiniin, ja vaihda kosteuttavampiin tuotteisiin kuten The Skin Housen Rose-sarjaan. Käytä säännöllisesti naamiota ja yönaamiota useamman kerran viikossa.

 

 

Kuiva ja ikääntyvä iho tarvitsevat yleensä eniten huolenpitoa ilmojen viiletessä. Niimpä syksyn lähestyessä on hyvä alkaa pikkuhiljaa vaihtamaan tuotteita kosteuttavampiin sekä keskittyä tuotteiden kunnolliseen kerrostamiseen.

 

 

 

Kesäisin tunnelmin,

Sini/Bearel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *