Sheet mask -kuitunaamiot | Bearel

Korealaisen ihonhoidon 101

10 eri vaihetta korealaisessa ihonhoidossa, etkä tiedä mistä aloittaa? Tässä postauksessa käyn läpi korealaisen ihonhoidon 101:in, eli vaiheet, joilla on helppo aloittaa korealaisen ihonhoidon integrointi omaan perusrutiiniin.

Kaikkien tuotteiden keskellä voi korealaisen ihonhoidon alottaminen tuntua mahdottomalta…

Aloita pikkuhiljaa

Miksi pitäisi aloittaa tuotteiden kokeilu rauhallisesti? Ensinnäkin, jos ihosi on herkkä ja otat kolmeen tai viiteen vaiheeseen tottuneena suoraan käyttöön 10 eri vaihetta, on mahdollista, että ilmenee ihoärsytystä. Tämän lisäksi, jos otat monta uutta tuotetta käyttöön kerralla ja ilmenee iho-oireita, on vaikeaa osoittaa sormella sitä tuotetta, joka ärsytyksen on aiheuttanut. 

K-kosmetiikan kirjosta löytyy satoja tuotteita, joita kaikkia haluaisi kokeilla yhtä aikaa. Tuotevaihtoehtojen ja omien tarpeiden keskellä ei helposti tiedä mistä aloittaa.

Koska korelainen ihonhoito perustuu jokaisen henkilökohtaisiin ihohuoliin ja niiden ehkäisyyn, en voi kertoa mitä tiettyjä tuotteita juuri sinun tulisi hankkia, mutta voin kertoa mistä aloittaa. Tämän jälkeen kyse on sitten vain itsestä ja tuotteiden kokeilusta, jotta löydät itsellesi parhaat tuotteet!

Aurinkosuoja

Aurinkosuoja, ennen kaikkea.  Toisin kuin länsimaisessa kauneudenhoidossa, ihon peittäminen ei ole normi vaan korealaisessa ihonhoidossa keskitytään enemmän ihon hoitamiseen, iho-oireiden ehkäisemiseen ja erityisesti ihon suojaamiseen. Kasvovoiteet ja seerumit eivät saa ihoa näyttämään tasaiselta ja nuorekkaalta pidemmän päälle, jos aurinko vahingoittaa ihoa jatkuvasti.

Niimpä tärkeimmäksi ja ensimmäiseksi tuotteeksi suosittelen hyvää aurinkosuojaa. Paljon kehuttu ja kesään hyvin sopiva aurinkosuoja on esimerkiksi tämä Bearelilla myynnissä oleva Misshan SPF 50 aurinkosuoja. 

Parhaan aurinkovoiteen löytäminen juuri sinun ihollesi ja mieltymyksillesi voi kestää hetken. Korealaiset aurinkovoiteet ovat usein miellyttävämpiä ja koostumukseltaan kevyempiä kuin länsimaiset paksun ja tahmean kerroksen jättävät aurinkovoiteet. Niimpä aurinkovoide levittyy hyvin kasvoille ja toimii pohjustuksena myös meikin alle.

Missha aurinkovoide

Misshan aurinkovoide sopii hyvin meikin alle.

Kunnollinen ja hellävarainen puhdistus

Rich Moist Foaming Cleanser

Luultavasti käytät jotakin puhdistustuotetta, mutta parannuksen jonka voit ihollesi tehdä, on vaihtaa tuotteeseen, jossa on matala pH-arvo. Ihon oma pH on lähempänä hapanta kuin emästä, joten säästät iholtasi paljon ärsytystä puhdistamalla kasvot matalan pH:n puhdistustuotteella.

Korkean pH-arvon puhdistustuote voi häiritä ihon lipidiä eli luonnollista, suojaavaa rasvakerrosta, josta voi seurata ylimääräistä ihon rasvottumista, ärsyyntymistä ja muutenkin haitallista epätasapainoa iholle.

Hyviä matalan pH:n puhdistustuotteita ovat kaikki, joiden pH-arvo lähellä seitsemää, mieluiten lähempänä arvoa 5. Matala pH-arvo on esimerkiksi tällä Klairs Rich Moist pH-Balancing Cleansing Foam -puhdistusvaahdolla.

Kasvojen puhdistus

Viedäksesi kasvojenpuhdistuksen vielä seuraavalle tasolle, on korealaisessa ihonhoidossa tapana tehdä kasvojen kaksoispuhdistus. Siitä voit lukea aiemmasta postauksesta “Kasvojen kaksoispuhdistus – miksi ja miten?” Kaksoispuhdistus voi aluksi tuntua liioittelulta, mutta sillä on säännöllisesti tehtynä näkyvä vaikutus ihon kuntoon, varsinkin jos käytät meikkiä ja aurinkosuojaa säännöllisesti.

Parin viikon kuluttua aurinkosuojan ja tehostetun puhdistuksen jälkeen voit alkaa lisäämään rutiiniisi seuraavia, hoitavampia vaiheita.

Kosteuttava kasvovesi

Klairs Supple Preparation Facial Toner -kasvovesi

Kasvovesistä koreassa käytetään nimityksiä Toner, sekä Softener, sillä kasvovesi nimenomaan kosteuttaa ja pehmittää ihoa. Kasvovesi on korelaisessa ihonhoidossa ensimmäinen vaihe kosteutuksessa, joten vanulapulla pyyhkimisen sijaan se taputellaan usein suoraan ihoon käsin.

Myös suihkutettavia kasvovesiä löytyy valikoimista runsaasti. Monesti kasvovettä myös kerrostetaan tehohoitona. Kasvoveden kerrostusta tehdään 4-7 kerrosta, taputtelemalla kasvovesi jokaisen kerran jälkeen kunnolla ihoon. Kerrostukseen hyvin sopiva ja kunnolla kosteuttava kasvovesi on esimerkiksi super suosittu Klairsin Supple Preparation Toner.

Essence/Seerumi/Ampulli

Mizon Water Volume EX First Essence

Yksinkertaistettuna, nämä kaikki voi laittaa saman katon alle. Tähän vaiheeseen kannattaa sisällyttää essence, seerumi tai ampulli, joka vastaa ihon omiin tarpeisiin. Tarvitsetpa kosteutusta, kirkastusta, öljyisyyden tai näppyjen hoitoa/ehkäisyä, taikka ihon sävyn tasoittamista, kannattaa sinun ottaa mukaan oman ihosi tarpeisiin sopiva tehoaine. 

Jos et yhtään tiedä, mistä aloittaa tai sinulla ei ole selkeitä ihohuolia, essence on helppo tuote mukaan ihonhoitorutiiniisi. Essencet tarjoavat kaikkien ihotyyppien tarvitsemaa kosteutusta ja ihon tekstuurin tasoitusta. Esimerkiksi Mizonin Water Volume EX First Essence on hyvä vaihtoehto joka sopii monelle ihotyypille.

Itse haluan tehohoitona tasoittaa ihoni sävyä. Tähän sopii hyvin Klairsin Vitamin Drop C -seerumi, jota käytän kerran päivässä iltaisin. 

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop C Serum

Muistathan, että tuotteita tulisi lisätä rutiiniin maltillisesti. Paljon tehoainesosia sisältävien tuotteiden kanssa on suositeltavaa antaa ihon totutella tuotteeseen yhdestä kahteen viikkoon. Muutaman viikon jälkeen voit lisätä sen ohelle mukaan toisen uutuuden. 

Ja viimeisenä kosteusvoide

Täydellisen kosteusvoiteen löytäminen on ainakin itselleni ollut aurinkovoiteen löytämisen kaltainen prosessi. Usein kosteusvoidetta on hyvä vaihtaa kosteuttavampaan tai kevyempään vuodenajan mukaan. Jos et vielä ole löytänyt itsellesi sopivaa kosteusvoidetta, tämä Mizonin All In One Snail Repair Cream on yksi kulttisuosikeista ja toimii loistavasti kaikille ihotyypeille. 

Jos ihosi on erityisen kuiva, voi kosteusvoiteen alle laittaa lisäksi vielä lotion-, tai emulsion-tyyppisen voiteen. Nämä kosteuttajat ovat kevyempiä koostumukseltaan ja antavat lisäkosteutusta kuivalle tai pintakuivalle iholle. Näistä esimerkkinä hyvin imeytyvä ja kevyt The Skin Housen Aloe Fresh Emulsion.

Aloe Fresh Emulsion - The Skin House

Hauskat hemmottelulisät

Hemmottelulisät siksi, että nämä eivät ole välttämättömiä, tai joka päivä tehtäviä, mutta paljon hyötyä ja lisähoitoa antavia tuotteita. Hauskat siksi, että hemmottelu on hauskaa, ja varsinkin kaikella sillä tuotekirjolla, jota korealaisessa kosmetiikassa on tarjolla. Nämä  pienet mutta tärkeät viikottaiset lisäykset auttavat saavuttamaan myös sen korealaisen kauniin “glown” iholle kuin iholle.

NEOGEN Bio-Peel Gauze Peeling Wine

Kuorinta-ainetta on hyvä käyttää muutaman kerran viikossa, jotta kuollut ihon pintasolukko saa kyytiä ja hoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoon. Kemiallinen kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon hellävaraisten hedelmähappojen avulla, tästä esimerkkinä Neogenin kuorintalaput. Jos pidät enemmän manuaalisesta kuorinnasta, hyvä esimerkkituote siitä on Mizonin Honey Black Sugar Scrub.

Pure Essence Mask Sheets

Sheet maskit ovat ihanaa arjen hemmottelua sekä olennainen osa korealaista ihonhoitoa. Kangasnaamioita löytyy puhdistavista kosteuttaviin ja niitä voit valita monenlaisiin ihohuoliin kuivuudesta sameaan ihoon. Yksi omista suosikeistani on Holika Holikan kangasnaamiot, sillä ne istuvat hyvin minun naamaani! Sheet maskeja voi käyttää niin useasti  kuin mieli tekee, mutta 1-3 kertaa viikossa on yleisimmin suositeltu määrä. 

The Skin House Marine Bounce Sleeping Pack

Yönaamiot ovat yön ajaksi kasvoille levitettäviä tehokosteuttajia, jotka antavat iholle kosteutusta ja hoitoa koko yön ajaksi. Yönaamioita käytetään iholla hemmotteluksi ja kosteuden sitomiseksi yleensä muutaman kerran viikossa. 

Pink Racoony Hydro-gel Eye & Cheek Spot Patch

Silmänympärysvoiteet olisi voinut sisällyttää jo perus ihonhoitorutiiniin. Silmänympäryksiä on hyvä hoitaa päivittäin, varsinkin silloin, kun ihohuolena on ikääntymisen merkkien ehkäisemisen tai tummat silmänaluset. Myös silmänympärysnaamiot piristävät viikkoa pitkän päivän jälkeen, ennen tärkeää tapaamista tai huonosti nukutun yön jälkeen.

Toivottavasti tämä helpottaa korealaisen ihonhoidon aloitusta!

Mitkä tuotteet sinä aiot ottaa mukaan omaan rutiiniin? 🙂

ihonhoidon iloa!
Sini/Bearel
 

COMMENTS (2)

 1. Minnini

  Itse en “uskalla” käyttää c-vitamiini pitoisia tuotteita kesällä. En halua auringon lisäävän maksaläiskiä. Muistelen lukeneeni, ettei aurinko ja C-vit. sovi yhteen. Samoin happo-kuorintojen kanssa, laitan ne odottamaan talvea. Vai mitä mieltä olette? Jos käytän kuorivaa kasvovettä illalla, vaikuttaako hapot vielä aamullakin? Arvelen happojen herkistävän couperosaa poskillani, sillä ne eivät ole yhtä punaiset enää, kun vaihdoin kasvoveden tavalliseen versioon. Käytän koko kesän 50-suojakertoimella varustettua voidetta aamulla meikin alla.

  • Sini

   Hei Minnini!

   Kiitos kommentistasi. C-vitamiini tosiaan herkistää ihoa auringon UV-säteilyn vaikutuksille. Itse kuitenkin uskallan käyttää C-vitamiinituotteita kesäisinkin oikein käytettyinä. Jos sinua mietityttää maksaläiskät ja ihon herkistyminen, ei C-vitamiinin pitäisi näitä ainakaan huonontaa, kunhan käyttää C-vitamiinipitoisia tuotteita vain iltaisin, ja muistaa suojata ihon auringolta korkealla suojakertoimella aina aamuisin. Jos iho on herkkä, kannattaa C-vitamiinia käyttää iholla vain muutaman kerran viikossa, jotta iho ei herkisty liikaa.

   Hapoista olet ihan oikeassa, ne vaikuttavat iholla aamullakin jos on levittänyt happoa sisältävää tuotetta illalla naamaan. Tämän vuoksi happotuotteita tulisi käytää vain iltaisin, jotta iho ei herkisty liikaa. Tämä siis vain iholle jätettävissä tuotteissa, kuten kasvovesissä ja seerumeissa. Jos käyttää esimerkiksi happoa sisältävää puhdistustuotetta, voi sitä hyvin käyttää myös aamuisin. Happoja sisältäviä tuotteita suositellaan käytettäväksi vain noin 1-3 kertaa viikossa, joskus harvemminkin jos iho on kovin herkkä. Jos olet saanut ihoärsytystä, kannattaa myös tarkistaa tuotteesi hapon voimakkuus (%-osuus) ja itse happo jota tuote sisältää, ja onko se liian voimakas omalle ihotyypille. Tietysti myös happoja käytettäessä iho täytyy muistaa suojata korkealla suojakertoimella aamuisin, jotta aurinko ei vahingoittaisi kuorittua “uutta” ihon pintaa.

   Kaikesta huolimatta jos jokin tuote on aiheuttanut paljon ärsytystä iholle, kannattaa vaan se jättää rutiinista suosiolla pois. Tärkeintä on että kuuntelee omaa ihoa, ja suojaa sen hyvin. 🙂

   Aurinkoa,
   Sini/Bearel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *