Herkän ihon hoito

Vinkit herkän ihon hoitoon

Herkän ihon hoito vaatii erityishuomiota ja siksi itselle sopivien hoitotuotteiden löytäminen voi olla hankalaa. Kaikki ainesosat eivät sovi herkälle iholle, jolle myös ylihoitaminen voi helposti syntyä ongelmaksi.

Tässä postauksessa kerromme keinoja hoitaa herkkää ihoa ja valita sille oikeat tuotteet.

 

Herkän ihon hoito on välillä vaikeaa ja työlästä. Niinpä kaikki vinkit ovat varmasti tervetulleita iholle, joka ärsyyntyy tai menee epätasapainoon helposti. Olemme jakaneet vinkit neljään osioon:

 

1. Aloitus: oman ihotyypin tunnistaminen

2. Tuotteiden valitseminen

3. Esimerkkirutiini

4. Muuta huomioitavaa herkän ihon hoidossa.

 

 

1. Aloitus: oman ihotyypin tunnistaminen

 

Herkän ihon tunnistaminen

Mistä tiedän, että minulla on herkkä iho? Jos stressi, ruokavalio tai ulkoiset ärsykkeet (kuten aurinko ja saasteet) vaikuttavat helposti ihosi kuntoon, on sinulla luultavasti herkkä iho. Oireita ovat usein kutina, kirvely, punoitus ja/tai epäpuhtauksien muodostuminen.

 

Herkkä iho voi olla kuiva, rasvainen tai sekaiho. Herkkä iho ei myöskään tarkoita sitä, etteikö sillä voisi esiintyä muita iho-ongelmia, kuten aknea tai pigmenttimuutoksia. Jos uskot, että sinulla on herkkä iho, valitse tuotteita, jotka ovat hellävaraisia, mutta tuovat apua myös ihosi muihin tarpeisiin.

 

Herkän ihon testin voit tehdä ranteesi sisäpuolelle: levitä pieni määrä hajustettua tuotetta ranteelle ja peitä kohta halutessasi vielä laastarilla, jotta ulkoiset ärsykkeet eivät vaikuta testin lopputulokseen. Jos vuorokauden jälkeen laastarin pois otettuasi ranne punottaa tai on ärtynyt, on sinulla luultavimmin herkkä iho. Jos laastarin alla oleva kohta näyttää normaalilta, on sinulla todennäköisesti normaali iho.

 

Herkän ihon testaaminen

Vaikka sinulla ei olisikaan todella herkkä iho, mutta herkistyt silti monille voimakkaasti hajustetuille tai kuivattavia alkoholeja runsaasti sisältäville tuotteille, kannattaa sinun kiinnittää huomiota tuotevalintoihin. Varmuuden vuoksi ja ihoa kunnioittaen, on hyvä pyrkiä rauhoittamaan ja tasapainottamaan ihoa säännöllisellä ja hellävaraisella ihonhoitorutiinilla.

2. Hoitotuotteiden valitseminen:

 

Herkän ihon tuotteiden valitseminen

Herkän ihon tuotteiden valintaa tulee harkita tavallista tarkemmin. Hellävaraiset ja matalan pH-arvon puhdistustuotteet sekä kasvovedet ovat paras valinta helposti reagoivalle iholle. Lue INCI-lista (ainesosat) varsinkin niistä tuotteista, joiden huomaat ärsyttävän ihoa ja pyri selvittämään onko tuotteissa yhtäläisyyksiä. Tutustumalla tuotteiden ainesosiin saatat saada selvitettyä mahdolliset allergisoivat ainesosat, mitkä ainesosat sopivat ihollesi ja mitkä (varsinkin suurissa määrin) ärsyttävät ihoa.

Rannetesti toimii hyvin myös uusia tuotteita kokeiltaessa. Voit levittää ranteen sijaan uutta tuotetta myös kaulalle, joka on ranteen lisäksi herkkää aluetta.

Herkälle iholle tuotteita valitessa kannattaa erityisesti muistaa antaa iholle 2 viikon tottumisaika kuhunkin tuotteeseen. Ei siis kannata ottaa hellävaraisimpiakaan tuotteita kaikkia kerralla käyttöön, vaan totuttaa iho niihin tuote kerrallaan. Näin iho ei ärsyynny liikaa ja sinun on helpompi seurata kunkin tuotteen vaikutuksia iholla.

 

3. Esimerkkirutiini:

 

Bearelin verkkokaupasta löydät kategoriat eri ihotyypeille ja tuotesuosituksia myös herkälle iholle.

Bearel Herkkä Iho

Alta löydät myös esimerkkirutiinin tuotteista, jotka ovat hellävaraisia. Nämä tuotteet olemme kokeneet rauhoittaviksi silloin, kun iho on ärtynyt auringosta tai liiasta tuotteiden kokeilusta. Tuotteet on hyvä ottaa säännölliseksi rutiiniksi herkän ihon hoitoon.

Puhdistus

Kasvojen puhdistustuotteet

Herkällekin iholle voit tehdä kaksoispuhdistuksen, kunhan välttät turhaa hankaamista, vahvoja tuoksuja ja liikaa pesemistä.

Ensimmäiseen puhdistusvaiheeseen suosittelemme öljypuhdistusta. Öljyllä saat meikin, talin ja lian tehokkaasti pois ärsyttämättä ihoa. Hellävaraiseen öljypuhdistukseen käy hyvin esimerkiksi kevyt, ihon kosteutetuksi jättävä Mizonin Great Pure Cleansing Oil. Huomioithan, että puhdistusöljy on erinomainen tuote kaikille, myös rasvoittuvalle iholle liottamaan epäpuhtaudet ihohuokosista.

 

Aloe vera

Toiseen vaiheeseen, eli vesipohjaiseen puhdistukseen on hyvä valita hellävarainen ja rauhoittavia ainesosia sisältävä puhdistustuote. Tähän mainiosti sopii uusi ja iso The Skin House Aloe Vera Bubble Foam. Puhdistusvaahto on kehitetty herkälle iholle ja se sisältää mm. aloen lehtiuutetta, joka rauhoittaa ihoa ja ehkäisee tulehduksia.

 

Kasvovesi ja essence

 

Kasvovesi on tärkeä osa jokaista ihonhoitorutiinia, mutta se on erityisen tärkeä herkän ihon hoidossa. Kasvovesi palauttaa iholle sen luonnollisen pH-tasapainon puhdistuksen jälkeen ja valmistelee ihon seuraavia vaiheita varten, jotta tuotteet imeytyvät paremmin ihoon.

Vanulappujen ja muiden hankaavien puhdistustuotteiden käyttöä kannattaa välttää. Suosittelemme suihkutettavaa kasvovettä, kuten The Skin Housen Aloe Water Mistiä, tai paksumpaa ja hellävaraisesti iholle käsin taputeltavaa The Skin Housen Aloe Fresh Toner -kasvovettä.

 

Jos iholle haluaa lisäkosteutusta, voit toteuttaa kasvovedellä 7-skin methodia, eli kasvoveden lisäämistä (kerrostamista) jopa seitsemän kertaa iholle. Tee tämä vasta kun olet todennut kasvoveden toimivaksi omalle ihollesi. Kerrostamalla kasvovettä saat ihanteellisesti kosteutta ihoon, jolloin vähäisempi hoitotuotteiden määrä voi riittää.

Jos ihosi ei ärsyynny tai tukkeudu helposti useammasta tuotteista, voit ottaa essencen mukaan ihonhoitorutiiniin. Essence parantaa ihon soluaineenvaihduntaa ja tekee ihosta pehmeän ja hehkuvan. Tämä näkyy säännöllisen essencen käytön jälkeen ihon tekstuurin parantumisena ja korelaisten ihaileman “glown” saavuttamisena. Hyvä ja edullinen essence herkälle iholle on esimerkiksi Mizonin Water Volume EX First Essence.

 

Seerumi

 

Snail Repair Intensive Ampoule -seerumi

Seerumi, kuten missä tahansa muussakin ihonhoitorutiinissa, tulee valita ihon omien tarpeiden mukaan. Herkkäihoisen kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, mitä kaikkia vaikuttavia aineita sisällyttää mukaan rutiiniin.

Yleisesti herkkyyttä iholle aiheuttavat hapot, kuten voimakas salisyylihappo (BHA), C-vitamiini, ja fermentoidut seerumit/tuotteet. Näitä kannattaa siis välttää, mutta tämä ei tarkoita etteikö herkkäihoinen voisi ollenkaan sisällyttää kirkastavia tai akneen auttavia seerumeita ihonhoitorutiiniinsa. Sopivia, hellävaraisempia vaikuttavia ainesosia ovat esimerkiksi uudistava, arpia ja aknea häivyttävä etanaseerumi, ihoa kirkastavat hedelmäuutteet sekä ihoa syvältä kosteuttava hyaluronihappo.

Hyviä herkän ihon seerumeita ovat esimerkiksi:

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule – uudistava seerumi akneiholle.

Neogen Dermadeca Serum Spray – kirkastamaan ja silottamaan sameaa ihoa.

Klairs Rich Moist Soothing Serum – rauhoittamaan ja kosteuttamaan kuivaa ihoa.

 

Kosteusvoide

Kosteusvoiteen voi herkälle iholle valita melko vapaasti. Monet kosteusvoiteistamme sopivat mainiosti herkälle iholle, sillä ne eivät sisällä juurikaan ärsyttäviä aineita. Hyviä vaihtoehtoja kosteusvoiteiksi on esimerkiksi The Skin Housen Aloe Fresh Emulsio jos tarvitset kevyempää kosteutusta, ja Klairsin Rich Moist Soothing Cream hieman enemmän kosteutusta tarvitsevalle iholle. Jos ihosi tarvitsee rauhoitusta ja haluat samalla ehkäistä ryppyjen syntymistä, on yksi hyvä vaihtoehto The Skin Housen Wrinkle Snail System Cream.

The Skin House Wrinkle Snail System Cream

Wrinkle Snail System Cream rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Voide on koostumukseltaan paksua ja venyvää, mutta kun sitä taputtalee iholle, se imeytyy nopeasti jättäen pehmeän tunteen.

 

 

4. Muita huomioita herkän ihon hoidosta

Moni saattaa jättää herkän ihonsa hoitamatta ärsyyntymisien ja tulehtumisen pelossa. Muistathan, että herkkä iho tarvitsee hoitoa, mutta tärkeää on vain löytää itselle sopivat tuotteet ja ottaa uusia tuotteita käyttöön maltillisesti.

Yksi asia, johon kannattaa ihonhoitotuotteiden lisäksi kiinnittä huomiota, ovat meikit. Mitä meikkejä käytät, mitä aineita ne sisältävät ja kuinka pitkään meikki on kasvoilla. Meikit voivat ärsyttää ihoa huomattavasti, varsinkin jos meikki pysyy kasvoilla yli 8 tuntia päivässä. Laadukkaat, ihoystävälliset ja hoitavia ainesosia sisältävät meikit ovat yhtä tärkeitä kuin ihonhoitotuotteet, jotta vältyt ihon ylimääräiseltä herkistymiseltä.

Ulkoiset tekijät, kuten aurinko, pakkanen, kuiva sisäilma ja ilmastointi voivat vaikuttaa myös ihon herkistymiseen. Muistathan siis aurinkovoiteen, kasvosuihkeet, riittävän veden juonnin ja säännöllisen hoidon! Herkkä ihosi varmasti kiittää. ♥

 

 

Mitkä asiat sinulla toimii herkän ihon hoitoon? Jaathan vinkkisi kommenteissa!

 

 

Syksyä odotellen,

-Sini/Bearel

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *